12.10.2017

Gelmiş Geçmiş Yediğimiz En İyi Ciğer

Löküs Ciğer Gaziantep


ciğer

 Öğle yemeği olarak Çulcuoğlu' nda lahmacunlar, karışık kebaplar, ali nazikleri yemişiz, lezzet avına devam diyerek yine yürüye yürüye Habeş Dürüm' e gitmişiz. Nohut Dürümün de tadına bakmışız. Artık ekip, bitmedi mi daha der gibi bana bakıyor :)) Ve ben de diyorum ki '' Bitmedi :)) sırada Löküs Ciğer var :))''


löküs ciğer

 Yine yürüyerek geldiğimiz Löküs Ciğer, Gaziantep Kalesi' ne çok yakın. Dışarıya attıkları otantik birkaç masa ve sandalyesi olduğu gibi, yine otantik döşenmiş bir iç mekanı var. Hazır mekandan bahsetmeye başlamışken, burada çok önemli bir konuya da değinmeden geçmek istemiyorum...

Bu birkaç gün içinde bunca mekan gezdik, bunca mekan da gördük ki bir çoğunda ciddi anlamda temizlik sorunları yaşanıyor. Ama bu gezi sırasında gördüğüm en temiz yer burasıydı. Sadece erkeklerin çalışmasına rağmen, bu kadar temiz olması, lavabolarının misler gibi kokması takdire şayan bir konu bence...

gaziantep löküs ciğer
  

 Ciğer genellikle hatta daha doğrusu normalde burada sabah kahvaltısında yeniyor. Löküs Ciğer de hafta içi ve Cumartesi günleri sabah 10:30 - 11:00 civarlarında açılıyor ve akşam 21:00' e kadar hizmet veriyor. Pazar günleri ise, öğlen 12:00' de açılıyor ve 19:30 - 20:00 civarında kapatıyorlar...

 Neden bunca detay? Çünkü yolunuz Gaziantep' e düşerse eğer, mutlaka ama mutlaka burada ciğer yemelisiniz de ondan. Okuyanlar bilir, kolay kolay bir şeyi bu şiddette tavsiye etmem. Çok nadir olur. Bu da onlardan biri, dinleyin siz yine beni :))




 Ciğerin dışında şiş de yiyebilirsiniz ama bence hem şiş hem ciğer yerseniz de tam süper olur :)) Peki nedir bu ciğeri bu kadar farklı ve özel yapan?  

 Öncelikle tabi ki de en önemli farkı tadı, ki tarifleri asla vermiyorlar :) Sonrasında da şekli. Şekli derken burada yediğimiz diğer ciğer yaprak ciğerdi. Burada ki ise Urfa usulünde tike ciğer.  İçi kurumamış, çok lezzetli bu sanat eserinin biraz acı olduğunu da belirtmeliyim. Ama burda zaten en basitinden bir mercimek çorbası bile acı :)) Acı haliyle geliyor, ardından masada yeniden acı ekleniyor :)))


gaziantepte en iyi ciğerci

 Yanında soğan salata ikram olarak geliyor. Servisleri çok hızlı, çalışanlar güler yüzlü ve hoş sohbetler...

en iyi ciğerci

  Baharatlandırmaları mükemmel olsa da siz yine de masaya geldiğinde biraz tuz ve biraz da kimyon hatta çokça da kimyon ekleyin :)) Ve yanına mutlaka bir ayran için, acıyı alıyor acıyı :))

ciğer nerde yenir


 Bir de harika bir duyum aldım çalışanlarından. Mekan sahibi Suat Bey İstanbul' a da bir dükkan açmayı düşünüyormuş. Suat Bey buradan size sesleniyorum, mekana girince ben çok tokum bir lokma daha yiyecek halim yok diyen ekip arkadaşlarıma tattıktan sonra 1,5 dürüm yedirmeyi başaran bu lezzet burada da olmalı :))


 Bir sonraki yazım gezi boyunca bende merakı tavan yapan nohut dürümün adresi Dürümcü Habeş olacak. O zamana değin,
Sevgiyle Kalın...



Seferpaşa Mahallesi Dere Kenarı Sokak Kültür Yolu

No:25 Gaziantep

(0342)220 5040







Löküs Ciğer Menu, Reviews, Photos, Location and Info - Zomato

Bu içerik Sevil Ekşioğlu Yüksel tarafından oluşturulmuştur.İçeriğin izinsiz ya da kaynak belirtilip link verilmeksizin kopyalanması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na göre suçtur.

Yorum Gönder

Fikirlerinizi Lütfen Benimle Paylaşın

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Aramak istediğiniz kelimeyi yazın ve Enter'a basın :)